esitelty kuva Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976 - Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976

Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976

Sri Lankan presidentti ilmoitti äskettäin, että neljä vankia, jotka ovat saaneet huumetuomion, kohtaavat tänä vuonna kuolemanrangaistuksen. Nyt hallitus on palkannut kaksi pyöveliä, jotka tulevat suorittamaan näiden neljän vangin teloituksen.

Pitkän kiellon päättyminen

Tämä teloitus päättää kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanon kiellon, joka on otettu käyttöön vuonna 1976. Vaikka rikoksista, kuten huumekauppa, raiskaukset ja murhat on langetettu kuolemanrangaistus, sitä ei ole tehty yli 40 vuoteen.

Kaikkia kuolemanrangaistuksia vuodesta 1976 lähtien on lievennetty, mutta ne päivät ovat nyt mennyttä.

Syy kaiken tämän takana

sivun kuva Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976 Syy kaiken tämän takana - Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976

Presidentti MaithripalaSirisenan mukaan kuolemanrangaistuksen palauttaminen estäisi varmasti useamman huumekaupparyhmän nousua maassa. Loppujen lopuksi 60 prosenttia Sri Lankan vangeista on vankilassa huumeisiin liittyvien rangaistusten vuoksi

Poliittiset analyytikot vakuuttavat, että tämä presidentti tekemä päätös vahvistaa hänen suosiotaan, mikä on juuri nyt tärkeää, sillä vaalit järjestetään vuoden lopussa.

Presidentti totesi myös, että vangeille ei ole vielä kerrottu, sillä viranomaiset ajattelevat, että se voisi aiheuttaa levottomuuksia muiden vankien keskuudessa.

Kansainvälinen vastareaktio

sivun kuva Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976 Kansainvälinen vastareaktio - Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976

YK:n lausunnossa todetaan, että tutkimus on paljastanut, ettei kuolemanrangaistus toimi rikosten pelotteena ja että tämä toimenpide on julma, epäinhimillinen ja viime kädessä halventava rangaistus huolimatta vangin tekemistä rikoksista.

Rekrytointiprosessi

sivun kuva Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976 Rekrytointiprosessi - Sri Lankan hallitus palkkaa kaksi ensimmäistä pyöveliä sitten vuoden 1976

Yli 100 hakijaa vastasi helmikuussa julkaistuun rekrytointimainokseen, jossa todettiin, että he tarvitsivat pyöveleitä, joilla on voimakas moraali ja luonnetta. Hakijoiden joukossa oli yksi amerikkalainen mies sekä kaksi naista.

Amerikkalaista tai kumpaakaan kahdesta naisesta ei hyväksytty, sillä he ilmeisesti tarvitsivat pyövelin, joka on Sri Lankalainen mies iältään 18-45 vuotta. Valitut ehdokkaat käyvät läpi 2 viikon harjoittelujakson ennen teloitusta.

Vaikka kuolemanrangaistusta ei pidetä ratkaisuna tämän tyyppisiin rikoksiin, joidenkin asiantuntijoiden ollessa jopa sitä mieltä, että se saattaa tehdä tilanteesta entistä huonomman, presidentti on jo allekirjoittanut täytäntöönpanon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *